Een van de grootste uitdagingen als student is het vinden van je plek, er komt veel bij kijken; kosten, hoe ver is je stageplek of universiteit, maar ook van de feestlocaties en uitzoeken wat voor soort kamer of appartement je zoekt.
Het zijn gewoon veel grote beslissingen en verantwoordelijkheden die je moet baseren op aspecten van je leven waar je jezelf tot op dat moment nog nooit over had afgevraagd. Beschouw het als een periode van ontdekking, waarin je niet alleen zult ontdekken wie je bent, maar ook veel inzichtelijker zult worden over hoe de mensen om je heen zijn.
Een woning delen is de manier om het meeste uit deze ontdekkingsfase te halen en in onze tijd is de kans groot dat je samenleeft met mensen van over de hele wereld, allemaal met hun eigen gewoontes en manieren. Dit is een situatie die enige tijd zal kosten om aan te wennen. Hier zijn enkele tips om het proces soepeler te laten verlopen.
Begin met je eigen cultuur, waarden en houdingen te kennen
Begrijp dat mensen die niet in hetzelfde land of dezelfde context zijn opgegroeid, sommige van je gedragingen zullen op de verkeerde manier worden geïnterpreteerd. Om dit te voorkomen, moet je feedback van je vrienden en familie vragen, om meer te weten te komen over wat voor soort persoon je bent en wat als beledigend kan overkomen voor mensen die jou niet kennen. Het lijkt misschien een beetje vreemd om meer te weten te komen over je cultuur nadat je deze zo lang hebt geleefd, maar als je beter begrijpt wat jouw cultuur beïnvloedt, zal je begrijpen op welke manieren jouw gedrag de cultuur van andere mensen kan beïnvloeden.
Lees ook – Stage in het buitenland: Tips voor een stage in het buitenland!
Neem afstand van stereotypering
Weten over de waarden, verwachtingen en overtuigingen die het gedrag van individuen uit bepaalde culturen sturen, zou je moeten informeren over hoe jij je ten opzichte van een individu moet gedragen, maar wat het niet doet als je over het individu zelf informeert. De meeste mensen beperken zich tot hun stereotype, maar jij ook en het is nooit een goed gevoel om de indruk te krijgen dat je in dezelfde mand wordt gezet als alle anderen. Dus benader ze met enkele richtlijnen, maar denk er niet aan dat je ze kent.
Wees begripvol
Nu je weet dat mensen allemaal verschillend zijn en dat je ze niet met vooropgezette ideeën moet benaderen, moet je begrip hebben als je ze leert kennen. Probeer ruimdenkend te zijn, zodat u goed kunt beginnen, en ook begrijp wat voor soort persoon ze zijn, wat de communicatie met hen zal vergemakkelijken.
Onderneem en doe dingen samen
Om elkaar beter te leren kennen, kun je in jouw vrije tijd wat tijd besteden aan wat je allemaal graag doet. Op deze manier geef je enig inzicht in wat voor soort persoon je bent en zul jij veel beter herkenbaar zijn. De andere persoon kan ook ergens vandaan komen, die deze activiteiten normaal gesproken niet zou doen, het ervaren met iemand die ze gewend is te doen, kan een heel goede activiteit zijn om vriendschap op te bouwen.
Mensen lijken meer op elkaar dan je meestal denkt. We groeien op in zo’n grote wereld met overal zoveel informatie en soms kunnen we misleid worden door iets te denken waarvan we niet zouden moeten geloven dat we de gelegenheid hebben gehad om een besluit te nemen. Dus wees aardig, je weet niet waar mensen vandaan komen en wat hun verhaal is.