Voor degenen die onlangs zijn afgestudeerd aan de middelbare school, zou je kunnen denken: “Ik weet niet wat ik met mijn leven moet doen.” Wij begrijpen het!
Als je een huidige universiteitsstudent bent die net het voorjaarssemester heeft overgeschakeld naar virtueel en herfstsemester in het ongewisse, denk je misschien “waarom betaal ik de volledige prijs voor collegegeld voor een online opleiding?”.
Of misschien ben je een student of jonge professional die echt van het concept van virtueel leren houdt en de flexibiliteit en nieuwe vaardigheden – zoals internetvaardigheid, digitale competentie, aanpassingsvermogen, verantwoordelijkheid en tijdbeheer – volledig omarmt.
Een tussenjaar is een geweldige optie voor jullie allemaal, nu meer dan ooit.
Aangezien veel universiteiten van plan zijn om in de herfst online te blijven of degenen die mogelijk terug op de campus zijn met meer beperkingen, is het veilig om te zeggen dat het ‘normale’ studentenleven voorlopig op pauze staat. Veel studenten zijn gedwongen om naar alternatieven te kijken, zoals tussenjaarsprogramma’s.
Volgens recente onderzoeken van Axios, “vraagt meer dan een kwart van de universiteitsstudenten zich af of ze in de herfst naar hun huidige hogeschool of universiteit moeten terugkeren vanwege onzekerheid over plannen om te heropenen … 35% van de toekomstige studenten zei dat ze van plan zijn om een tussenjaar te nemen.”
Een tussenjaar is een sterk alternatief, niet alleen voor toekomstige studenten, maar ook voor degenen die momenteel zijn ingeschreven en die niet zeker weten hoe de toekomst van hun opleiding eruit ziet.
Wat is een tussenjaar en wat zijn de voordelen?
Een tussenjaar is een concept van vrij nemen tussen de middelbare school en de universiteit, tijdens de universiteit of na de universiteit.
Volgens de Gap Year Association “dient het nemen van een gestructureerd tussenjaar steevast om het individu te ontwikkelen tot een meer gefocuste student met een beter gevoel van doelgerichtheid en betrokkenheid bij de wereld.”
Een tussenjaar nemen is een uitstekende gelegenheid om je interesses te verkennen, in binnen- en buitenland te reizen en de flexibiliteit te hebben om in je eigen tempo te leren!
Nog opwindender, tussenjaarsprogramma’s bieden studenten de mogelijkheid om cursussen te volgen waarin ze geïnteresseerd zijn, terwijl ze ook deelnemen aan stages en andere professionele inspanningen.
Hier zijn enkele voordelen van een tussenjaarstudie + stageprogramma:
- Flexibiliteit en betaalbaarheid
- Cursussen aangeboden via universiteiten in verschillende landen
- Professionele ontwikkeling en stage-ervaring op uw gemak
- Nieuwe vaardigheden – zoals internetgeletterdheid, digitale competentie, aanpassingsvermogen, verantwoordelijkheid, tijdbeheer
- Verbeterde hervatting – toon uw vermogen om onafhankelijk te werken zonder nauw toezicht
- Werk samen met mensen over de hele wereld
- Het is niet alleen belangrijk om je opleiding te plannen, maar het is net zo belangrijk om na te denken over je carrière (en je financiën!).
Hoe past een virtuele stage in je tussenjaar?
Veel studenten zullen overwegen om tijdens hun tussenjaar werkervaring op te doen om hun cv op te bouwen.
Als je vrij bent van je bachelordiploma of pas afgestudeerde universiteit en je hoopt vaardigheden op afstand te verwerven, dan zijn kansen zoals virtuele stages een uitstekende manier om dit te doen!
Het idee is simpel. Volg online cursussen (zoals een taal, politiek, bedrijf, etc.) terwijl je een virtuele stage voltooit voor het eerste semester. Pak dan je vliegticket voor het tweede semester om stage te lopen in NYC, San José, Dublin, Florence of Sydney. Je krijgt het hele jaar door een uitgebreide internationale ervaring.
Feit is dat iedereen zijn tussenjaar op een unieke manier bekijkt en gebruikt. Dit programma werkt zowel voor studenten als voor jongeren, in veel verschillende omstandigheden en levenspunten. Als opkomend student of toekomstige afgestudeerde, zou je alle opties moeten overwegen die in jouw omstandigheden tot je beschikking staan, en de optie of opties kiezen waar je het meeste baat bij hebt!
De pandemie van COVID-19 heeft elk facet van het ‘normale’ leven onder druk gezet, met name hoger onderwijs en internationale reizen – en de toekomst van werk is ver weg.